Klikkaa julistetta
lukeaksesi näyttelystä lisää!

Vuokrausta tilaisuuksiin

Jämsänkosken Wanha Makasiini tarjoaa persoonallisen ja mieleen painuvan paikan juhliin kuin juhliin. Samalla vieraasi tutustuvat seutumme ydin historiaan. Makasiinin ympäristö on valtakunnallisesti arvokas ja ennenkaikkea kaunis kuohuvine koskineen, aivan ydinkeskustassa. Ota yhteyttä!


Makasiinissä kesäkeskiviikoisin FILMI ILTA.

Esitämme Yleisurheilusta, hiihdosta, jalkapallosta ja jääkiekosta 60-luvulla kuvattuja filmejä. Jokilaakson tuoreempia urheilu tapahtumia 80-90 luvulta. Esitykset alkaa klo 18. Vapaapääsy!! Ensimmäinen ilta 7.5 klo.18


KESÄOHJEMAA:


Kahvila ja Urheilunäyttely avoinna 30.8 asti


ELOKUU:

pe. 15.8. Duo Lauri W. & Riihi, noin klo 21, Vapaapääsy!
la. 16.8. Makasiini suljettu (VPK:n näyttelyn pystytyspäivä)
ti. 19.8.-23.8. Jämsänkosken VPK 110 vuotta valokuvanäyttely. Valokuvat Makasiinin kahvilassa 30.8. asti.


Seuraa sivujamme päivitämme kesäohjelmaa!


Museokahvila

Wanhan Makasiinin Kahvilaan tullessaan huomaa kuinka aika on vierähtänyt... Lue lisää


Museokahvila


Wanhan Makasiinin toisessa kerroksessa on museokahvila. Kahvilaan tullessaan huomaa kuinka aika on vierähtänyt, Jämsänkoskelaisuutta on etsitty teiden varsilta, takapihoilta, liikkeistä ja paperitehtaan arkistosta. Persoonallinen kahvila on sisustettu tehtaan vanhalla esineistöllä, vanhoilla valokuvilla Jämsänkoskelta ja paperitehtaalta. Kahvilassa on c-oikeudet.


Käynnin kruunaa kahvittelu ja Nikkarinleivos komiissa maisemissa kosken kuohuissa, jossa kiire unohtuu mutta tarinat alkavat elämään.


Koskelaisia olivat myös Pokkero - Emma ja Rotkahus - Heinonen. Pullaa myi Pokkero -Emma, josta on jäännyt muistiin riimittely "Pokkero - Emman pullataikina, se rusakoista ruskea, siinä oli Eero ja siinä oli Aaro ja siinä oli Kaisakin noukallansa"


Rotkahus - Heinosen emäntä mainosti pulliaan Nikkarinmän torilla 1900-luvun alussa "voilla pilatuksi" Tyoväenopiston julkaisusta Jämsänkoskea kahden puolen miljoonakesää.


Päivi Riihinen

Taide kaikkine muotoineen on antanut minulle elämässä eniten... Lue lisää


Päivi Riihinen


Taide kaikkine muotoineen on antanut minulle elämässä eniten. Taiteen tekemisen, jakamisen ja tutkimisen kautta olen löytänyt omat vahvuuteni ja olemiseni elämässä tässä ja nyt. Sen kautta olen myös oppinut tunnistamaan tarpeeni ja haaveenikin. Taideterapia ohjaajana haluan tukea muita rinnalla kulkijoita.


Yrittäjyys on opettanut asioita joita tuskin koskaan olisin muuten oppinut. Erilaisten ihmisten kanssa olen oppinut "tilannetajua" mikä minusta on toisin sanoen sitä että on tullut toimeen tässä hetkessä erilaisten ihmisten ja luonnon kanssa. Pitää olla laajasti oma itsensä erilaisissa tilanteissa, mutta silti ymmärtää oma pienuutensa. Oikea ja todellinen menestyminen on kuitenkin aina sisäistä menestymistä. Luova työ luo kaiken pohjan koko yritykselleni.


Kotiseuturakkaus on edesauttanut minua kiinnostumaan Jämsänkosken historiasta ja vanhoista tarinoista.


Wanha Makasiini ympäristöineen ja kuohuvine koskineen kantaa näitä arvoja. On ilolla saanut tuntea kotiseutu ylpeyttä. Sanonta "jos et tunne menneisyyttä, et tiedä tulevaisuutta" pitää minusta paikkansa.


"Ihmisten tulisi vain muistaa, että ainoa johdatus heidän tekoihinsa löytyy siitä ikuisesta lähteestä, joka pulppuaa meistä jokaisesta ja sitä lähdettä kukaan ulkopuolinen henkilö tai hallitus voi kontrolloida"
Leo Tolstoi

Katso lista Päivin näyttelyistä ja muista töistä.

YHTEISÖTAIDETEOKSET


Yhteisötaideteokset/näyttelyt
Yhteisötaideteokset / Lasten kulttuuri


2006 Kansan satukirja, Linnasen vuoren lumous
2008 Jämsän Nuorisokoti seinä teos "Minun polkuni"
2011 Seudun kirjastojen taide/tarinatuokiot "Lumiukko joka halusi laulaa"
2012 Moni ilmaisulliset taidetuokiot lapsille, Taide ja toimintapaja Lillipori
2012 Tarinaperinnettä satukirja, Luoja ja Piru
2013 Jämsänkosken seurakunnan lasten uusi kerhotila pylväs teos "Koivukuja"
2013 Sadut ja Tarinat elämää kehystämässä. Taideterapianohjaajan päättötyö. Satujen ja tarinoiden terapeuttinen voima ihmisen oman identiteetin ja persoonallisuuden vahvistamisessa.
2014 Mäntykallion koulu 6 luokkalaisten kanssa tehty seinä teos "Ihmeellinen puu"


Kulttuuri työskentely
2009 Jämsänkosken Wanha Makasiini avataan. Paperiteollisuuden historia esineinä ja kuvina esillä.
2009 Jämsän seudun tarinat kuvina akvarelli-näyttely
2010 Joki elämää valokuva näyttely / Juuso Waldenin grafiikkaa/Paperitehtaan vanhoja filmejä kesä iltaisin nimellä "työn ääniä"
2014 Jämsänkosken urheilun historiaa valokuva näyttely ja vanhat urheilu lähetykset.


Näyttelyt / Valtakunnalliset näyttelyt
2003 - 2014 vuodesta lähtien omia näyttelyitä: vesiväri / akryyli / kollaasi / kierrätys taide
2004 Retretti, Punkaharju teos "Pinkki"


Suomen Akvarellitaiteen yhdistys
2008 Suomen Joutsen Satama ja meri teos "Torilla"
2009 Huopa näyttely "Huopa juhla - Felt Gala" Hämeen linna, Hämeenlinna teos " Rouva Ingaborgin" kaulakoru
2010 Sisustushuopa näyttely "Huone" Verkaranta Tampere
2012 Kansan satukirja näyttely. Luoja ja Piru Verkaranta Tampere
2007 - 2013 Jokvarren Joulu lehti kansikuvat


Tutkinnot ja opetustyö
2000 Visuaalisen markkinoinnin tutkinto/ Visualisti, Visual Merchandiser, Hki
2013 Ekspresiivinen taideterapia ohjaaja, Arts Ekspressive therapy
2000 - 2013 Jyväskylän ammattiopisto opetustyö aineet: markkinointi, somistus, liiketoiminta, taide ja kulttuuri, Skills valmennus

TAIDETOIMINTA

Taide - Runous - Valokuva - Draama
Liike - Musiikki - Ääni - Muoto - Keho

Lue lisää

Taidetoiminta


Taidetoiminnan kohderyhmät: Yritykset, yhteisöt, yhdistykset, koulut, lapset, nuoret, perheet, erityisryhmät ja ikäihmiset


Luovanilmaisun pajat


Luovanilmaisunpajat keskittyy moni - ilmaisulliseen taidetoimintaan. Taiteen tekemisen ja kokemisen kautta vastaamme maailmalle missä elämme. Me kohtaamme sen uteliaasti, löydämme vahvuutemme ja hyödynnämme ne. Moni- ilmaisullisen, ekspressiivisen työskentelynkautta meille avautuu mahdollisuus nähdä itsemme uudessa valossa. Eri taiteiden välinen työskentely elvyttää mielikuvitusta ja ihmisen luontaisia ilmaisutaitoja. Taidetyöskentely lisää läsnäoloa tässä hetkessä, vapauttaa energiaa arjen elämään, tukee ihmisen muutosta ja kasvua.


Työhyvinvointi, tyky -toiminta


Taidelähtöiset menetelmät tuo uutta näkökulmaa työympäristöön ja kohottaa työilmapiiriä. Työn ilo, työn mieli ja työssä jaksaminen eivät ole itsestään selviä asioita. Järjestän ja suunnittelen työhyvinvointi paketteja toiveiden mukaisesti, sisältäen oman ohjelman ja kevyen lounaan.


Yhteisöteokset


Yhdessä tekeminen ja toteuttaminen vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta. Yhteisöteos on projekti luontoista konkreettista tekemistä, jossa yhdessä toteutetaan yrityksen tiloihin, kouluun tai ympäristöön luova teos.


Yhteistyössä taidetta soveltaen! Päivi, Ekspresiivinen taideterapia ohjaaja, Expressive Arts Therapy